Ahad, 15 Februari 2009

Buat maksiat depan masjid

Dataran Putrajaya tercemar dek kelakuan, nafsu pasangan bercinta


Pasangan ini tidak mempedulikan langsung orang ramai. Mereka berpeluk-pelukan dekat kawasan Masjid Putrajaya (kanan) yang menjadi tumpuan orang ramai dan pelancong.


PUTRAJAYA - 'Rengekan' manja pasangan bercinta di kawasan rehat di celah-celah pokok di Dataran Putrajaya di sini rupa-rupanya lebih hebat daripada di taman bunga.

Aksi berpeluk, bercium, saling mengurut sambil bergelak ketawa seolah-olah menjadi senario biasa di kawasan rekreasi di pusat pentadbiran kerajaan Persekutuan itu.

Setiap malam terutama pada cuti umum dan hujung minggu, 'kemeriahan' Dataran Putrajaya yang dibina bagi rekreasi keluarga itu tercemar kerana menjadi lokasi kegemaran pasangan bercinta.

Malah tinjauan Kosmo! Ahad juga mendapati banyak pasangan hangat bercinta tidak menghormati Masjid Putrajaya yang terletak tidak sampai 50 meter dari kawasan yang sama.

Ada yang bercanda di bawah cahaya lampu, tempat gelap dan di celah-celah pokok dan tidak kurang 'bersidai' menghadap tasik di Jambatan Seri Saujana.

Selain tidak peduli dengan kesucian rumah ibadah, pasangan yang datang ke situ juga tidak menghiraukan orang awam yang terdiri daripada warga emas dan keluarga yang beriadah.


KEPALA bertudung tidak menghalang gadis ini
membelai manja pasangannya
di Dataran Putrajaya malam tadi.


Menurut sumber yang enggan nama dan gambarnya disiarkan, kehadiran pasangan bercinta di situ bukan sahaja memalukan tetapi juga 'menyakitkan mata'.

"Mereka ingat ini Itali ke? Terlalu ramai pasangan bercinta di sini, bukanlah kata tak boleh datang lepak di sini tapi sekurang-kurangnya tahu batasan.

"Sekiranya mereka pasangan yang sudah berkahwin, mereka tidak akan datang berpeleseran di sini," kata seorang pengunjung enggan dikenali.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...