Selasa, 15 April 2014

Somewhere I Belongs

Asyik dok layan Linkin Park lately, banyak menda yang dok mai bagi serabut kepala otak. Lepas satu, satu dok mengasak. Alhamdulillah setakat ni masih lagi boleh bertahan. Cuma aku nak kena kentalkan pertahanan hati dan diri. Memang kerja Iblis dan syaitan laknarullah nak menyesatkan umat Nabi Muhammad s.a.w. Paling senang sekali orang-orang yang kesedihan dan berputus asa.

Aku teringat beberapa kata-kata semangat, kalau dilanda kesedihan sebenarnya Allah s.w.t nak kita dekatkan diri dengan Dia. Dia rindukan doa-doa hambaNya. Dia nak kita muhasabah kekhilafan, kekurangan dan kelekaan kita dalam mengingati Dia. Yang paling penting sentiasa bersangka baik kepada Allah s.w.t.

Selasa, 1 April 2014

Alahai KFC ... Memang Sentap

Lama tak mem"blogging" der. Langsung tak dak masa nak tengok semua ni. Selalu dok tumpu kat kerja. Mana dengan kerja yang tak tentu masa. Tambahan kat rumah, semua komputer dan talian internet telah ditamatkan perkhidmatan. Biasa le sebab² teknikal.


Semalam, memang dah lama dok cari USB Flash Drive. Ronaldo Limited Edition USB Drive tu. 8GB lagi. Pergh! Memang sentap la. Aku pulak memang suka mengumpul produk KFC ni. Banyak juga le gift yang aku dah dapat. So, tambah lagi satu koleksi aku ni. Lepas ni tunggu headphone pulak. Sabar²...

Sabtu, 9 Februari 2013

Frustrated

Kau yang teristimewa tapi dia yang sempurna.....

Rabu, 23 Januari 2013

Monumen tidak Di ketahui

Camana bley tringat amik gambar ni pun xtau...cam menarik pulak...

Selasa, 22 Januari 2013

Cinta pantai merdeka

Telah bertahun lama
Tenggelam arus masa
Didalam ingatanku
Masih segar terasa

Terkadang aku sama
Mengancur bunga cinta
Keadaan aku memaksa
Kita terpisah jua

Andainya aku berdaya
Kan kucoretkan untukmu
Sebagai kenangan kita
Kan ku buktikan untukmu
Akan aku buktikan

( korus )
Kuukir namamu
Di awang Gunung Jerai
Disaksikan laut daun nyiur melambai
Jauh pandangan permai
Disitu tanjung dawai terkenang peristiwa
Cinta kita terurai

Oh! indahnya... peristiwa...
Cinta kita di Pantai Merdeka...
Oh... oh...

Masih ingatkah oh kekasih
Biarpun kini kau di mana
Namun dengarlah lagu ini
Cinta kita di Pantai Merdeka

Isnin, 21 Januari 2013

Blasah he...

Memang lumrah kucing dok melepak kalau panas... Kita pun sama kalau dah kepanasan...tambahan pulak skang ni macam kemarau...siang memang terik sangat...

Khamis, 6 Disember 2012

Tanjung Dawai, Kedah





















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...