Rabu, 11 Julai 2012

Hebahan Semasa: Forum Perdana Ehwal Islam

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Makluman, forum perdana ehwal islam akan diadakan di Surau Taman Pelangi, Prai Pulau Pinang pada 15/07/2012. Hari Ahad pada jam 9.00 malam.

Tajuk forum ialah Meneraju Ummah Ke Arah Penghayatan Al-Quran dan Al-Sunnah. Yang akan dipengerusikan oleh Ustaz Mohammad Desa Yusof. Ahli panel terdiri daripada Ustaz Halim Hassan dan Ustaz Sobri Hanif. Insya-Allah. Moh kita beramai-ramai

Seminar SKMM

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semalam berkesempatan mengikuti Seminar Suruhanjaya Komunikasi Dan Multi Media Malaysia. Yang diadakan di Sunway Hotels Seberang Jaya, Pulau Pinang. Actually, teman ni sudah silap masuk seminar. Sepatutnya teman ikuti Seminar DagangNet. Tapi entah camna, member teman (Exec teman) udah daftar gi SKMM Seminar. Alahai.

Seminar ni lebih kepada teknikal dan perakuan. Teman ni lebih kepada pensijilan dan kelulusan. Sebab syarikat teman lebih kepada industri dan pemasangan. Tak kisah le. Paling tidak, ada juga manfaatnye.

Untuk makluman juga, penggunaan 800Mhz akan dihentikan dan ditukar kepada 400Mhz pada tahun 2016. Maklumat lanjut boleh rujuk web SKMM, kebanyakkan peserta lebih kepada pengusaha Radio Amatur. 


Ni lah sesi yang paling teman gemor dan suka. Sesi minum dan makan pagi. Meriah. Tapi sayang, gambor teman belum diorang upload lagi ke SKMM website.


Pembentangan kertas kerja mengenai Migrasi perkhidmatan Radio Sesalur (Trunk Radio) di jalur 800Mhz ke jalur 410-430Mhz oleh Engineer En Eizuddin Mohamad.


Kata-kata aluan dan perasmian oleh Pengarah Wilayah Utara SKMM Tuan Hj Mohd Hussin Ali

Beautiful Flower Wallpaper - LatestLinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...