Sabtu, 20 September 2008

Peristiwa Jumaat...19/9/2008


Petang semalam, waktu orang tengah dok standby nak solat Jumaat. Tiba² terdengar bunyi detuman yang agak kuat. Masa tu aku dok kat dalam masjid. Aku nampak ramai jamaah tengah tengok keluar. Bagi aku macam tak ada apa sangat. Mungkin kemalangan biasa je. Then, beberapa minit kemudian terdengar pula siren ambulan. Mesti serius ni. Tapi, aku tak leh nak konsentret kat luar. Sebab aku nak tumpu kat solat Jumaat dan khutbah. So, aku biarkan saja waktu itu.


Then, bila dah habis solat semua jamaah dah keluar dan aku pun keluar gak la. Masa turun jejantas tu, nampak le dua mamat penarik keta sedang melepak kat blakang lori tuh. Rupa-rupanya memang ada kemalangan. Cuba tengok gambar tuh. Nampak sangat yang motosikal ini dilanggar dari blakang. Rosak teruk tu. Tapi aku tak tahu cerita sebenar. Anak aku ada bagitau yang motosikal itu telah dilanggar lari oleh lori. Si penunggang pula terhantuk pada lori yang parking. Penunggang motosikal tu telah dibawa ke hospital kerana kecederaan serius di kepala akibat terhantuk pada lori yang sedang parking.
Posted by Picasa

1 ulasan:

RUN WITH THE WAVE berkata...

Hey there! Come and join us for a BBQ buffet at the beach in Penang with watersports activities included this Christmas! Check out my website at www.runwiththewave.com Thanks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...