Khamis, 28 Ogos 2008

Berakhir Sudah Episod Permatang Pauh...

Sebagaimana yang semua orang tahu, DSAI akan mengangkat sumpahnya sebagai MP pada pagi ini (28/8/2008). Makin kuat penyokongnya berteriak "Selamat Datang Putrajaya". Pelbagai yang aku dapat lihat samada di Media Kerajaan dan Bloggers. Terlalu banyak perkara yang berlaku.

Aku?? Aku kena keja da....Lagipun, aku tak mengundi di Permatang Pauh. Aku kawasan Bagan. Tapi, tu lah. Macam-macam perkara dan karenah yang aku dengar bila Isteri aku bercerita. Memang kelakar. Pada aku, sebenarnya sebelum pilihanraya lagi, aku merasakan peluang adalah 50-50, untuk PKR dan BN, tapi tidak bagi AKIM (perabih duit ja, RM10,000 pi Mekah lagi baik dari dok perabih pi bertanding. Jangan harap la nak menang). Yang pasti, Permatang Pauh adalah Kubu kuat Anwar dan Wan Azizah. Semuanya berpunca dari tindak tanduk kepimpinan sebelum ni. Mereka marah dengan apa yang berlaku. Mereka hilang kepercayaan kepada pucuk pimpinan BN. Tu sebab, orang lain tak boleh menang.

Seberang Jaya, Jalan Baru dan hampir kesemua kawasan Permatang Pauh, cuba la gi tanya, kenapa mereka tak sokong BN. Jawapan pasti akan dapat sama. Apapun, post-mortem harus dilakukan oleh segenap pelusuk warga BN. Muhasabah balik, di mana kesilapan. Yang pasti, masyarakat tempatan sudah hilang kepercayaan kepada pucuk pimpinan BN.

Apa yang aku kesalkan kat sini ialah, sikap kutuk mengutuk lebih kepada serangan peribadi terhadap saingan masing-masing, ditambah pula dengan ketidak telusan penyampaian maklumat oleh media utama, menjadikan masyarakat jelik dan mual dengan media arus perdana. Pertimbangkan lah.


Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...